Ознака: лилјаци

Вести

Кина го сокрила истражувањето на научничка која го декодирала геномот на КОРОНАВИРУСОТ?

Кина го сокрила истражувањето на научничка која го декодирала геномот на КОРОНАВИРУСОТ? Кина е обвинета дека ги криела наодите на експерт за коронавирус – познат како „Жената лилјак“ – откако […]

Вести

Кинески научници: Има докази дека лилјаците се преносители на коронавирусот

Кинески научници соопштија дека има се повеќе докази дека лилјаците се преносители на коронавирусот во Кина. Во две статии објавени денеска во списанието „Природа“, научниците објаснија дека со анализа на […]

Вести

Смртоносниот кинески вирус може да потекнал од лилјаци

Нови информации говорат дека смртоносниот вирус потекнал или од лилјаци или од змии, кои се секогаш на репертоарот на исхарана на кинезите. Истражувањата покажуваат дека лилјаците имаат на себе и […]