Ознака: литургија

Вести

Важни информации за сите кои сакаат да присуствуваат на литургијата со папата во Скопје

Освен во католичките парохии во државата, сите заинтересирани граѓани за присуство на централниот настан на 7 мај, света литургија на плоштадот „Македонија“ во Скопје, бесплатни билети ќе можат да подигнат […]

Вести

Литургија во с. Гари по повод 150 години од фрескописувањето на црквата „Пресвета Богородица“

Славна е историјата на мијачкото племе од нашиот славјано-македонски народ и многу страници со неа се испишани. Векови по ред, во темната ропска епоха на османското иго, „првите искри на […]