Ознака: лични карти

Вести

Поделеност околу барањето етничката припадност да стои во новите лични карти

Во државата има различни ставови од политичките субјекти дали етничката припадност треба да стои во новите лични карти или не. За едни тоа е потребно, за други, пак, не постои […]

Вести

Истечените пасоши и лични карти се валидни за време на вонредната состојба

Вонредната состојба донесе нови мерки и во поглед на личните документи. Ако поминала важноста на личната карта или пасошот, сепак документот е валиден за времетраењето на вонредната состојба. За ова […]

Вести

Продолжува важноста на пасошите, личните карти и возачките дозволи чиј рок е истечен

Владата донесе одлуки важноста на патните исправи и за личните карти, чиј рок на важење е истечен да се продолжи за време на траење на вонредната состојба. Владата исто така […]

Македонија

Еве како ќе изгледаат личните карти за албанските граѓани!

На Фејсбук страната на Движењето Беса, постирана е „фотошоп” верзија на тоа како во иднина би изгледала лична карта на Албанците во „Северна Република Македонија“ со кусо објаснување какви придобивки […]

Вести

МВР ќе издава лични карти и денеска

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека сите одделенија за управни работи ќе работат и денеска (30 септември 2018). Сите барања за издавање лична карта (оштетена, изгубена или украдена), […]

Вести

МВР: Лични карти ќе се издаваат и викендов

Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека сите Одделенија за управни работи ќе работат во сабота и недела (29 и 30.09.2018). -Сите барања за издавање лична карта (оштетена, изгубена […]