Ознака: лични податоци

Македонија

Бидете вниметелни при откривање лични податоци на Интернет, советува ДЗЛП

Дирекцијата за заштита на лични податоци информира дека се забележува зголемена активност на организирање лажни наградни игри преку социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм… При тоа, велат од Дирекцијата, на граѓаните им […]

Технологија

ВЕДНАШ скријте го датумот на раѓање на Фејсбук!

Ако на вашиот Фејсбук профил покрај другите инфомации стои и датумот на раѓање, веднаш избришете го бидејќи е идеална цел за хакерите.Поточно, компјутерските криминалци на Фејсбук се обидуваат да пронајдат […]