Ознака: Луксембург

Занимливости

Овие две земји се најсиромашни во Европа, но дали знаете кои од нив се најбогати?

Најбогатата држава во Европа е Луксембург, а по неа следат Ирска, Данска, Холандија, Австрија и Германија. Албанија и Босна и Херцеговина се најсиромашните земји во Европа, според податоците објавени од […]

Занимливости

Во овие земји се пие највеќе кафе по глава на жител

Кафето веројатно е најпопуларниот пијалок во светот. Секоја година на глобално ниво, луѓето консумираат 400 милијарди шолји кафе. Ова е листата на земји во кои консумацијата на кафе по жител […]

Свет

Министерски совет на ЕУ за Македонија и Албанија во Луксембург

Денес министрите за надворешни и европски работи на земјите членки на ЕУ во Луксембург ќе разговараат за напредокот на земјите од Западниот Балкан и проширувањето. Меѓу другото министрите треба да […]

Занимливости

Еве кој жители се најштедливи во Европа

Според податоците на Еуростат, жителите на Луксембург се најштедливи од целата Европската унија, и во 2016 година домаќинствата во оваа мала држава заштедиле дури 20 проценти од своите приходи. По […]