Ознака: луѓе

Живот

Шест типа на луѓе со прекумерна тежина

Научниците открија дека можат да ги поделат дебелите луѓе во светот на шест вида, пишува “Индипендент”. Студијата ги идентификува следниве групи: млади мажи со тешко пијанство, лица на средна возраст, […]

Живот

Луѓето што ни беа синоним за љубов сега ни се можни непријатели? Последици од задолжителната дистанца преку искуства на родители и експерти

Социјалната дистанца го забавува природниот развој на децата, велат психолозите. Ограничувањето на дружењето само со блиските членови на семејството ги збунува, го забавува нивниот развој, ја ограничува нивната потреба за […]

Вести

Ова е листата на дијагнози на хронични состојби, лицата со овие болести се ослободени од работа

Министерството за здравство достави Листа на дијагнози на хронични состојби, добиени во консултација со директорите на Клиниките за ендокринологија, пулмологија, кардиологија и нефрологија, за лицата кои се ослободуваат од работа […]

Живот

Што треба да знаеме за луѓето кои постојано приговараат за нешто?

Сите познаваме луѓе кои постојано приговараат за нешто, постојано нешто не им чини, постојано другите им се виновни за нешто. Што всушност тоа кажува за нив? Не се задоволни од […]