Ознака: магнезиум

Живот

Како да го препознаете недостатокот на магнезиум во организмот?

Магнезиумот е многу значен за организмот, тој е најранливиот микролемент и е лесно разградлив. Во минатото, само еден дневен оброк ја содржел дневната количина, додека пак денес го има само […]

Живот

Што му прави магнезиумот на вашето тело?

Грчеви во мускулите или константен замор, главоболки, лош сон, раздразливост, голема потреба за чоколадо се само дел од симптомите кои се јавуваат при недостаток на магнезиум во организмот. Магнезиумот е […]

Живот

Како да препознаете дека ви недостасува магнезиум?

Магнезиумот е многу значен за организмот, тој е најранливиот микролемент и е лесно разградлив. Во минатото, само еден дневен оброк ја содржел дневната количина, додека пак денес го има само […]

Живот

Пет телесни функции за кои магнезиумот е корисен

Тегоби, депресија, слабост во мускулите, главоболка, губење на апетитот, мачнина и несоница се рани знаци кои покажуваат недостаток на магнезиум во организмот, додека поголемиот недостаток на овој минерал влијае врз […]