Ознака: „МАКЕДОНИЈА ВРАБОТУВА 2“

Вести

Финишира проектот „Македонија вработува 2“

Финишира големиот проект „Македонија вработува 2“. Компаниите до 27 јуни можат да ги искористат поволностите и со пониски трошоци да дојдат до потребната работна сила. Податоците на надлежните покажуваат дека […]

Вести

Груевски: Преку проектите „Македонија вработува 1 и 2“ до сега се вработени околу 27.000 лица

Преку проектот „Македонија вработува 2“ кој што е едногодишен проект и кој што трае до 27 јуни оваа година до сега се вработиле околу 6.700 лица, а вкупно со проектот […]

Вести

Спасов: Отворени 2.960 работни места преку проектот „Македонија вработува 2“

Проектот  „Македонија вработува 2“ го дава очекуваниот резултат. Досега преку овој проект има  2.960 новоотворени работни места во околу 2.260 компании, изјави денеска дополнителниот заменик-министер за труд и социјална политика […]

Вести

Поволностите од „Македонија Вработува 2“ дополнително може да се користат и во двете нови мерки за вработување

Сите заинтересирани невработени млади лица до 29 години од денеска можат да аплицираат  за мерката за самовработување со кредитирање, а компаниите, пак, за кредитирање за отворање нови работни места.– Мерката […]

Вести

Поповски: До сега преку „Македонија вработува 2“ се вработени 1.500 луѓе

Досега се вработени 1,500 луѓе во 1.146 компании, претежно се микрикомпании до 10 вработени, но веќе започнаа да ги разгледуваат овие можности и компаниите со 10-50 вработени и поретко средните […]

Вести

Груевски: Преку „Македонија вработува 2“ отворени 1500 нови работни места

По добрите резултати од проектот „Македонија вработува 1“ преку кој беа отворени многу нови работни места , Владата на Р. Македонија стартуваше и со реализација на проектот „Македонија вработува 2“.Претседателот […]

Вести

За месец ипол 40 вработени лица во Прилеп преку „Македонија вработува 2“

Денеска во просториите на општина Прилеп се одржа прес конференција за добро постигнатиот успех на проектот „Македонија вработува 2“. Само во период од месец и половина во градот Прилеп се […]

Вести

Преку „Македонија вработува 2“ досега реализирани 335 вработувања

Од почетокот на јули до сега преку вториот циклус на „Македонија вработува 2“ се реализираа 335 вработувања кои се остварени во речиси сите општини во државата а се очекуваа оваа […]