Ознака: Македонија вработува

Вести

Груевски: Со проектите „Македонија вработува“ и „Македонија 2“ вработени повеќе од 25.000 лица

Проектот „Македонија вработува 2“ тече одлично. Тој започна на 28 јуни минатата година, што значи дека сега на 27 јуни ќе заврши. Досега од овој проект се вработени околу 6.000 […]

Вести

Милошоски: Проектот „Рурални развојни зони“ ќе има посебна важност за битолскиот регион

Додека ВМРО-ДПМНЕ е на власт проектот „Македонија вработува“ ќе продолжи да ги дава поволностите за нови вработување. Ова денеска во Битола го изјави Антонио Милошоски носителот на кандидатската листа за […]

Издвојуваме

Зоран Георгиевски: Куманово како еден од водечките индустриски центри во Македонија по транзицијата стана водечки град по невработеност

Куманово како еден од водечките индустриски центри во Македонија по  транзицијата стана водечки град по невработеностГосподине Ѓорѓиевски од 2005 до 2016 година бројката на невработеност во Куманово е значително намалена. […]

Вести

Успешноста од проектот „Македонија вработува“ и очекувањата од проектот „Македонија вработува 2“

Владата на Република Македонија со цел понатамошно намалување на невработеноста, по успешниот проект „Македонија вработува“ започна со имплементација на проектот „Македонија вработува 2“. Дека станува збор за добар проект зборува […]

Вести

По огромниот успех на „Македонија вработува“, стартува и „Македонија вработува 2“

Компаниите да ги искористат поволностите од владиниот проект „Македонија вработува 2“ кој ќе овозможи дополнително отворање работни места и намалување на невработеноста, порача премиерот Емил Димитриев при денешната посета на […]

Вести

Денес Собранието ќе расправа за закони поврзани со проектот „Македонија вработува 2“

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи 107. седница на која на дневен ред се предлог измените  на Законот за вработување и осигурување во случај на невработеност, Законот […]

Вести

Позитивните резултати од Македонија вработува се мотив за користење на вториот циклус од проектот

Позитивните искуства и постигнатите резултати од реализацијата на проектот Македонија вработува се една од причините за отпочнување на втор циклус од овој проект.Постигнатите околу 19000 вработувања во 10140 компании, кои […]

Вести

Економско-социјалниот совет го поддржа проектот „Македонија вработува 2“

Пакетот закони од проектот „Македонија вработува 2“ денес беше едногласно усвоен и од економско-социјалниот совет и е поддржан целосно од сите големи социјални партнери , во рамки на социјалниот дијалог, […]