Ознака: Македонија чествува

Македонија

Македонија чествува под слоганот: “Сите сме деца на Илинден“

“Сите сме деца на Илинден“ е слоганот под кој денес се чествуваат Денот на Републиката – 2 Август, 116 години од Илинденското востание и 75 години од Првото заседание на […]