Ознака: МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Вести

Рудникот „Саса“ ќе мора да плати казна за истекувањето на јаловината во Каменичка река.

Рудникот „Саса“ ќе мора да плати казна за истекувањето на јаловината во Каменичка река. Колкава ќе биде казната ќе одлучи Комисијата за спогодување при Министерство за животна средина и просторно […]

Вести

Во Македонска Каменица по шести пат ќе се одржи манифестацијата „Бабина баница“

Манифестацијата „Бабина баница“ што традиционално се организира на локалитетот Еленец кај Македонска Каменица, годинава ќе се одржи на 11 јуни.Манифестацијата годинава се одржува по шести пат, а е во организација […]

Вести

Се опремува новиот Дом на културата во Македонска Каменица

Со средства од проект за прекугранична соработка преку ИПА-програмата, Културно-информативниот центар „Романса“ од Македонска Каменица ќе набави најсовремена киноопрема за потребите на новиот Дом на културата во оваа рударска општина.Гоце […]

Вести

Македонска Каменица: Стоиме зад нашите ултимативни барања, нема да не именувате со Скопје

Граѓани поддржувачи на иницијативата „За заедничка Македонија“ вечерва одржаа масовен протестен марш во Македонска Каменица.Гоце Стојановски, историчар, од протестниот марш испрати порака дека иднината на Македонија е во рацете на граѓаните, […]

Вести

Пензионерите во Македонска Каменица добиваат бесплатен јавен превоз

Македонска Каменица воведува бесплатен јавен превоз за пензионерите и лицата кои живеат во социјален ризик во селските средини. Јавниот повик до жителите од селските средини кои сакаат да го користат […]

Вести

Бизнисмен од Македонска Каменица купувал гласови за СДСМ

Познатиот бизнисмен од Македонска Каменица, Миле И. потрошил 50.000 евра за купување на гласови за последните избори.Со негови пари биле правени пакети со прехрамбени производи и средства за хигиена кои биле […]

Вести

До 10 часот излезноста во Пехчево 12,46 проценти, во Берово и Македонска Каменица 11 проценти

Во Делчево излезноста до 10 часот е 9 проценти и гласањето се одвива во најдобар ред, потврди Владимир Петревски, претседател на Општинската изборна комисија (ОИК) во Делчево.Според информациите од ОИК […]

Вести

Отворени беа навреме 17-те избирачки места во Македонска Каменица

Навреме започна гласањето во општина Македонска Каменица, а изборниот процес се одвива без проблеми.Претседателката на ОИК Сања Митревска истакна дека сите 17 избирачки места во општината ги отворија вратите точно […]