Ознака: македонска пошта

Вести

Ејуп Рустеми, ќе биде нов директор на Јавното претпријатие за државни патишта

Ејуп Рустеми, досегашниот директор на АД „Пошти на Северна Македонија“, во иднина ќе биде директор на јавното претпријатие за државни патишта. Ова го потврди и премиерот Зоран Заев во изјава […]

Вести

Втора „среќа“ за Македонска пошта – државниот загубар оди на продажба

Владата со приватизација ќе ги спасува Националните пошти од долговите. Ваква судбина ќе имаат и други државни загубари, кои ќе го надминуваат проблемот со натрупување на загубите во нивното работење. […]

Економија Македонија

Ликвидноста на АД Пошта е нарушена, потребна е модернизација

Поради пандемијата, а сега и поради затворањето на Еуростандард банка – Пошта тоне и генерира загуби. Ејуп Рустеми, првиот човек на Пошта во интервју за Слободен печат вели дека со здравствената криза се […]

Вести

Македонска пошта донираше средства за настраданите подрачја

Хуманитарна помош наменета за настраданите подрачја Сингелиќ, Страчинци и Стајковци денеска донираше Македонска пошта.Помошта која се состои од прехранбени продукти и средства за лична хигиена е предадена во центрите за […]