Ознака: македонски компании

Вести

Поволни кредити за македонските компании

Македонските компании и годинава ќе користат од поволните кредити на Европската инвестициска банка со субвенционирана каматна стапка од 5,5 проценти. Во 2017-та и 2018-та е планирано да се репласираат нешто […]

Вести

Груевски: Ангажманот на странски консултанти дава резултати

Пред две три години започна првата фаза на ангажирање странски консултанти кои македонските компании ќе ги користат како советодавни тела. Досега како што подвлече претседателот на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски […]

Издвојуваме

Најдобрите македонски компании ќе ги стипендираат македонските таленти

Процесот за да се најде вистинскиот вработен и да се биде задоволен со соработката на долг рок е истоштувачки и скап за компаниите, а во Македонија се’ уште нема интегриран […]