Ознака: македонски пазар

Вести

Mарула, спанаќ и јагоди со тешки метали се продавале на македонскиот пазар

Марула со кадмиум, спанаќ со кадмиум и олово, замрзнати јагоди со олово, пронашла Агенцијата за храна во минатите две години. Зеленчукот е од Македонија, а јагодите биле увезени од Србија. […]

Вести

Грчката компанија „Крета Фармс“ од јануари ќе се појави на македонскиот пазар

Грчката компанија за храна „Крета Фармс“ од следната година влегува и на македонскиот пазар, соопшти компанијата.Производите ќе се пласираат во супермаркетите во Македонија од јануари преку стратегиски договор со локален […]