Ознака: македонски пасош

Балкан

Грчки „Њупост“: Грција го призна македонскиот пасош

Грчкото Министерство за внатрешни работи до соодветните служби испратило документ во кој се вели граѓаните кои на граница ќе приложат македонски пасош да се третираат како сите останати граѓани од […]

Вработување

Работа во странство со македонски пасош: На овие линкови можете да се пријавите!

Конечно, Македонците без бугарски пасош можат да работат во Норвешка, Шведска и Германија. Со посета на сајтот, ec.europa.eu/eures, можете да најдете вработување на еден од огласите кои се објавени.За да […]