Ознака: максфакс

Економија

Закрепнување на европското индустриско производство

Индустриското производство во еврозоната и во Европската унија (ЕУ) закрепнува во декември, по падот во претходниот месец, покажаа десезонираните податоци на Eurostat објавени во средата.Во еврозоната производството во декември пораснало […]