Ознака: Малхам

Вести

Откриена најголемата солена пештера во светот

Израелски истражувачи открија најголема солена пештера во светот, долга 10 километри. Се работи за Малхам – извор на сол којшто се наоѓа недалеку од Мртвото Море. Истражувањата траеја две години, а […]