Ознака: мандат

Вести

ПЕНДАРОВСКИ УТРЕ ЌЕ МУ ГО ДАДЕ МАНДАТОТ ЗА СОСТАВ НА ВЛАДА НА ЗАЕВ 

ПЕНДАРОВСКИ УТРЕ ЌЕ МУ ГО ДАДЕ МАНДАТОТ ЗА СОСТАВ НА ВЛАДА НА ЗАЕВ Во 2006-та и во 2016-та, тогашните претседавачи Стојан Андов и Трајко Вељаноски, го известиле шефот на државата […]

Вести

Заев потпиша гаранции за заштита на суверeнитетот, Иванов го додели мандатот

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов денеска му го врачи мандатот за состав на влада на лидерот на СДСМ Зоран Заев.Заев истакна двете пречки за доделување на мандатот се отстранети додавајќи […]

Вести

Иванов ќе му го врачи мандатот на Заев

Претседателот  Ѓорге Иванов денеска ќе го врачи мандатот за состав на новата Влада на Република Македонија на лидерот на СДСМ, Зoран ЗаевСпоред официјалното соопштение од Кабинетот на Иванов, врачувањето ќе […]

Вести

Нема правна основа за продолжување на мандатот: СЈО на 30-ти јуни оди во историјата

Деновиве зачестија барањата на јавниот обвинител на СЈО, Kатица Јанева од 23 март и на СДСМ од 2 април, за продолжување на рокот од 18 месеци за спроведување истражна постапка […]

Вести

Даштевски: Влада формирана без мандат ќе биде противуставна

Формирање влада без мандат од претседателот Ѓорге Иванов ќе биде спротивно на уставот и за таквата влада ќе треба да одлучува Уставниот суд, смета професорот и аналитичар Александар Даштевски. Тој […]

Вести

Нема мандат за туѓи платформи

Со оваа пла­тфор­ма Ре­пуб­ли­ка Ма­ке­до­ни­ја е уце­не­та, а неј­зи­на­та уни­тар­ност, су­ве­ре­ност и не­за­вис­ност се за­гро­зе­ни, образ­ло­жи пре­тсе­да­те­лот Ѓор­ге Ива­нов, кој не му да­де ман­дат на Зо­ран За­ев за фор­ми­ра­ње вла­да. […]