Ознака: МАНИФЕСТ

Избор на уредникот

Манифест на Привремената Влада на Македонија – 1881

Манифест на Привремената Влада на Македонија – 1881, 23 март 1881 во Ќустендил Македонци, Нашата мила татковина Македонија некогаш беше една од најславните земји. Македонците ги поставија основите на уметноста […]

Избор на уредникот

Конечно се разбудија студентите. Прв политички манифест после долги години…

Конечно студентите како да се разбудија. Објавија и манифест. Подолу прво барањата, а веднаш потоа и интегрално МАНИФЕСТОТ кој препорачуваме да се прочита. -Идниот Претседател ќе се заколни во Република […]

Вести

Давањето плус пратеници не е непозната изборна пракса во Европа – Бонус пратеници гарантираат стабилност

Давањето по неколку десетици бонус пратеници на политичка партија што ќе победи на парламентарните избори не е непозната пракса во европските земји, која овозможува стабилни влади, но избор на пратеници […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ молчи околу Манифестот кој обединува, а прифати Тиранската Платформа која разединува

Само народот на Република Македонија може да одлучува во каква земја сака да живее. Само народот може да одлучува дали сака суверена и унитарна Македонија која се гордее со мултиетничноста […]

Вести

Пазарна економија за подобар стандард на секој граѓанин- 4 принцип од Манифестот

Пазарна економија за подобар стандард на секој граѓанин е четвртиот принцип од Манифестот кој денеска го претстави ВМРО-ДПМНЕ.Пазарна економија за подобар стандард на секој граѓанин -Неопходно е национално обединување околу целите […]

Вести

Владеење на правото за успех на државата- суверенитетот произлегува од граѓаните и им припаѓа на граѓаните

Владеење на правото за успех на државата е третиот принцип во Манифестот за единствена Република Македонија, кој денеска го промовираше ВМРО-ДПМНЕ.Владеење на правото за успех на државата -Почитувањето на Уставното […]

Вести

Обединување околу националниот интерес е прв принцип во Манифестот за единствена Република Македонија

ВМРО-ДПМНЕ преку Манифестот за единствена Република Македонија повика за национално обединување на сите граѓани, верски организации, партии, општествени чинители.Прв принцип е обединување околу националниот интерес, втор принцип е интеграција во едно […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ преку Манифестот повика за национално обединување на сите граѓани, верски организации, партии и општествени чинители

ВМРО-ДПМНЕ преку Манифестот за единствена Република Македонија повикa за национално обединување на сите граѓани, верски организации, партии, општествени чинители.Прв принцип е обединување околу националниот интерес, втор принцип е интеграција во едно […]

Вести

Видео:ВМРО-ДПМНЕ промовираше Манифест за единствена Република Македонија

Поттикнати од силна желба да живееме во успешна земја со пазарна економија, заснована врз знаење, умеење, претприемништво, креативност и праведност, предлагаме национално обединување околу Манифестот за единствена Република Македонија, соопшти денеска […]

Вести

Манифест за Македонија

Тргнувајќи од историските принципи на ВМРО и неговата борба за суверена и самостојна Македонска држава, Крушевскиот Манифест, АСНОМ и Уставот на Република Македонија, Ние, возобновувачите на историското ВМРО и Основачите […]