Ознака: матуранти

Вести

Матурантите ќе го полагаат вториот екстерен испит

Матурантите денеска од 10 часот ќе го полагаат вториот екстерен испит за кој можеа да избираат меѓу предметите математика, странски јазик, филозофија и естетика. Според податоците на Државниот испитен центар, […]

Занимливости

Турски камионџија застана на сред пат за да заигра едно оро со тетовските матуранти

Честитки од нашата екипа до сите матуранти, а особено до матурантите од средното земјоделско училиште „Моша Пијаде“ од Тетово. Човекот е легендарен си застана со камионот си почна да си […]

Вести

Во августовскиот рок 2.011 матуранти ќе полагаат матура

Оваа учебна година за државната матура во августовски испитен рок се имаат пријавено 2011 ученици. Денеска се полагаше задолжителниот предмет, односно македонски јазик и литература, албански јазик и литература и турски […]

Вести

Од утре започнува екстерното тестирање на матурантите

Од утре, 30 јануари, до 3 февруари ќе се спроведува екстерно тестирање на матурантите. Државниот испитен центар (ДИЦ) соопшти дека ќе бидат опфатени 18.600 ученици во завршни години во средното […]

Балкан

Наместо за свечена облека, матуранти дале пари за болни деца!

Матурантите од средношколскиот центар „Пале“ ја покажале својата хуманост на дело со тоа што средствата во износ од 15.000 конвертибилни марки (7600 евра), наместо да ги потрошат на скапа облека, […]