Ознака: Мајка Тереза

Локална самоуправа

Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ го посети Домот за стари и изнемоштени лица Мајка Тереза

 Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ го посети  Домот за стари и изнемоштени лица Мајка Тереза По повод големиот христијански празник Василица, Републичката Комисија за труд и социјална политика на Унијата на […]

Вести

Иванов: Мајка Тереза би не упатила да го чуваме македонскиот модел на соживот

Мајка Тереза им служеше на сите оние кои страдаат, им даваше надеж на безнадежните и сила на исцрпените. Таа вдоми илјадници сираци и усреќи илјадници семејства. Со Редот на милосрдието, […]

Вести

Вака изгледа кованата пара на НБРМ со ликот на Мајка Тереза

На аверсот, во централниот дел на монетата е претставен грбот на Република Македонија и натписот „2016“. Околу монетата, по должината на периметарот, се прикажани натписите на македонски јазик: „Република Македонија“ […]

Вести

Ватикан прати извинување за грешката со местото на раѓање на Мајка Тереза

По реакцијата на македонската Амбасада во Ватикан за неточната информација за местото на раѓање на Мајка Тереза која што се појави во брошурата подготвена од Ватиканските власти за нејзината канонизација, […]

Бавча

Заев го оспори прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Претседателот на СДСМ го оспори прогласувањето на Мајка Тереза за светица, бидејќи папата Франциско не побарал мислење од СДСМ за чудата на Мајка Тереза. Според Заев, своеволната одлука на папата […]

Вести

Свештеникот кој ја покрена канонизацијата на Мајка Тереза вели: Таа не правеше разлика меѓу луѓето

Свештеникот Брајан Колодијејчук,кој ја покрена и застапуваше каузата за канонизација на Мајка Тереза, или во римокатоличката црква познат како постулатор, вели дека процесот на канонизација почнал од 1999 година – […]

Вести

Груевски: Oрден за заслуги Мајка Тереза

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски денес објави иницијатива за меѓународен орден за заслуги за Мајка Тереза, во чест на нејзиното животно дело.Тој денес беше во Ватикан на канонизацијата на Мајка […]