Ознака: мајќи

Занимливости

„Мајка ми ги бања производите во када“, „Мојата ги пегла парите“ – стравот од корона вирус раѓа разни идеи

Заради пандемијата од корона вирусот сите почнавме да смислуваме разни начини за дополнителна заштита од можна зараза. Жена од Велика Британија ги дезинфицира сите производи кои им ги доставиле од […]

Живот

Станови на јапонски минималисти кои ќе ве натераат да сфатите колку непотребни работи чувате

Можеби не ви изгледа тоа така во моментов, но вашето девојче еден ден ќе порасне и ќе се претвори во прекрасна, млада жена која храбро ќе чекори кон своите соништа. […]

Живот

Зошто бебето треба да спие со мајката до третата година?

Бројни истражувања покажале дека срцето на бебето е под многу поголем стрес ако детето треба да спие само. Поради тоа експертите препорачуваат мајките да спијат во ист кревет или барем […]

Живот

Одложување на родителството: Не се жените кариеристки, туку мажите се себични

Во последно време сѐ повеќе се засилува трендот на замрзнување на јајце-клетки. Британски Daily Mail објави дека бројот на случаи на замрзнување јајце-клетки се зголемил за 400% во периодот од […]