Ознака: Меморандум

Вести Македонија

Меморандум на Франција: Никаков датум за преговори

Синоќа во последен обид да го убеди Макрон да дозволи почеток на преговори, беше германската канцеларка Ангела Меркел. Франција засега јавно не го открива ставот, но според документите до кои […]

Вести

Службен весник и СЕП потпишаа Меморандум за соработка

Јавното претпријатие „Службен весник“ и Секретаријатот за европски прашања денеска потпишаа Меморандум за соработка со којшто се овозможува меѓусебна размена на законите и подзаконските акти во државата и на примарното […]

Вести

Груевски денеска потпиша меморандум за соработка со уште 5 граѓански здруженија

По вчерашните четири, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска потпиша меморандум за соработка со уште пет граѓански здруженија: Фредерација на фармери, Асоцијација на земјоделци, Здружение на припадници на безбедносните сили […]

Култура

Меморандум за соработка на националните библиотеки на Македонија и Кина

Директорот на Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ Иван К. Заров и заменик извршниот директор на Националната библиотека на Кина Чен Ли ќе потпишат Меморандум за соработка.На официјалното потпишување […]