Ознака: меморија

Живот

ЛОШИТЕ СПОМЕНИ СЕ БРИШАТ СО АКТИВЕН ТРУД И СОЗДАВАЊЕ НОВИ СПОМЕНИ

Како да заборавиме? Емотивно силните спомени е тешко да се потиснат, но ако активно се трудиме да заборавиме веднаш после случката, големи се шансите за успех.   Лошите сеќавања не […]

Здравје

Пијте какао за подобра меморија

Секојдневната употреба на какао ја подобрува меморијата. Во експериментот учествувале доброволци на различна возраст кои во тек на месец дена требало да пијат какао секојдневно. Во почетокот и на крајот […]

Технологија

Шест начини да ослободите меморија на телефонот, а да не ги загубите податоците

Документи, видео снимки, фотографии, апликации – секојдневние во речиси сечиј телефон. Многумина од вас неретко се соочуваат до полна меморија на своите мобилни телефонот. Овие шест мали трикови кои ќе […]

Живот

Научниците откриле едноставен трик со кој може да запамтите буквално сè

Најновата студија покажала дека ако треба нешто да запамтите, тогаш нацртајте го и нема да имате проблем. Еве на кој начин функционира тоа. Според најновите истражувања, цртањето има многу силен […]

Технологија

Шест работи што заборавивме како да ги правиме поради технологијата

Потпирањето врз нашиот паметен телефон или компјутер ги смени нашите навики засекогаш, па некои работи за кои порано сме одвојувале време и мозочни клетки, со време ни станаа бескорисни. Прашајте […]