Ознака: МЕПСО

Вести

Ќе има мало намалување на цената на струјата

Подготвителната седница на Регулаторната комисија за цената на електричната енергија е закажана за утре. Компанијата ЕВН побарала зголемување на цената на струјата за девет проценти, ЕЛЕМ побарале намалување за 1,5 […]

Вести

МЕПСО: Редовно и навремено ги сервисираме обврските

МЕПСО денеска соопшти дека нема заостанати, неплатени обврски, отфрлајќи ги како неточни информациите изнесени на прес-конференцијата во Министерството за финансии.Како што стои во соопштението, МЕПСО во рамките на своите деловни […]

Вести

Постабилно снабдување со електрична енергија за Полошко

Реконструкцијата на далекуводот Скопје-Тетово, прилагодувањето на сите трансформаторски станици што ги поврзува овој линиски енергетски објект и модернизацијата на трансформаторската станица „Југохром“ во Јегуновце е со  цел да се одговори […]

Вести

Официјално вклучен реконструираниот далекувод Скопје-Тетово

АД МЕПСО денеска во Јегуновце го означи вклучување на реконструираниот далекувод Скопје – Тетово со краците кон трафостаниците во Теарце и Јегуновце со што се одговара на растечките потреби за […]