Ознака: микроби

Живот

Предупредувачка фотографија како доказ колку микроби остануваат на детските раце откако ќе се вратат од надвор

„Уметничкото дело“ кое го направила една лабораториска техничарка покажува колку микроби се наоѓаат на неизмиени раце на дете, пренесува „Mirror“. Фотографијата е направена за да им се покаже на студенти […]

Живот

Предупредени сте: Никогаш не барајте да ви ставаат лимон во пијалокот!

Секогаш сакаме парче лимон во секој  пијалок, бидејќи ова овојшје дава нота на освежување. Но тоа задоволство би требало да го одбегнуваме. Зошто? Бидејќи е многу валкано.Истражувачи во еднс студија […]

Живот

НИКОГАШ повеќе нема да ставите хартија на вц даската- па да седнете на ТОА

Многумина редат  тоалетна хартија на вц даските во  јавните тоалети па седнуваат на тоа уверени  дека  тоа ги штити од туѓи  бактерии. Но, така можат  да бидат  изложени на уште […]