Ознака: милиони

Занимливости

Британец за една година собрал речиси милион монети: Нивната вредност ќе ве остави без зборови

Ијан Ват со години собирал монети, а за 14 години успеал да собере речиси еден милион монети. Кога и да забележал монета, тој не можел да одолее, а да не […]

Сцена

Имаат милиони, но нема да им остават ништо на своите деца

Децата на многу богаташи можат да се наречат вистински среќници бидејќи родителите им оставаат наследство кое се мери во милиони. Но, постојат и родители кои целосно ги исфрлиле своите деца […]

Издвојуваме

За колку години македонец би заработил милион?

Лондонски Економист деновиве направил едно истражување чиј предмет се и балканските држави. Истражувањето е всушност прашање. Колку години му се потребни на просечно семејство да созаде милион евра со својата […]

Занимливости

Му стигнала телефонска сметка од 2.9 милијарди долари

Како да самата сметка не беше доволен шок, изненадувањето продолжило кога телефонската служба за рекламација, му потврдила на Фахду Матару дека не станува збор за никаква грешка и дека сметката […]