Ознака: милошевиќ

Избор на уредникот Контроверзни фајлови

СЛОБА ДОБИ ПОНУДА ЗА МЕНУВАЊЕ НА ИДЕНТИТЕТОТ: Коштуница се заколна, а Ѓинѓиќ раскажа поинаква приказна

Имаше можности да оди во странство и да го промени идентитетот. Го прашав зошто не го прифаќа тоа. Имаше многу различни понуди. Кога падна Милошевиќ, Мариќ рече дека Славица е […]

Балкан

Војната во Босна и Херцеговина: Како НАТО ја испрати најголемата мисија во 20 век

Пред четвртина век започна најголемата операција на западниот воен сојуз по Втората светска војна – беа испратени дури шеесет илјади војници да го спроведат Дејтонскиот договор. Додека мастилото од иницијалите […]

Балкан

Седум години од смртта на Милошевиќ

Седум години од смртта на поранешниот претседател на Србија и на СР Југославија, Слободан Милошевиќ се навршуваат во понеделникот.Некогашниот лидер на Социјалистичката партија на Србија (СПС) погребан е во дворот […]