Ознака: минималната за 36

Македонија

Се зголемуваат пензиите: Минималната за 36, а просечната за 63 денари

Минималната пензија ќе се зголеми за 36 денари, просечната за 63. Пензионерите револтирани, велат овие суми не се покачување. Над 170.000 лица кои имаат пензија до 14.500 денари се ранлива […]