Ознака: Министерство за култура

Вести

Ноќеска офарбано Министерството за Култура

Млади за Македонија објавија фотографија и текст на својата фан страна. Ноќеска е офарбано Министерството за Култура. И тоа во црвено жолта боја… Денес не умре Македонија, денес се роди црвено-жолтиот […]

Вести

Пред проектот „Скопје 2014“, некои го споредуваа овој град со Врање или Лесковац

ВМРО-ДПМНЕ продолжува со трибините, кои се еден од начините со кои партијата преку комисиите, води комуникација со граѓаните. Денеска дисусија имаше Комисијата за култура при ВМРО-ДПМНЕ. Модератор на трибината беше […]

Вести

СДСМ ги сопре сите археолошки истражувања

За ВМРО-ДПМНЕ културата претставува стратешки интерес и тоа го докажа во изминатите 11 години. Културата е жива материја со повеќе сегменти меѓу кои и заштитата на културното наследство. По 30 […]

Вести

СДСМ тотално расчистува со културата од аспект на национален интерес и воведува хаос

Министерството за култура го гледм како Министерство за одбрана. Ние сме мала држава, немаме агресивни амбиции кон другите држави, но имаме една култура која е специфична, посебна и која има […]

Вести

Министерство за култура: Алаѓозовски покажа основно непознавање на законите и законските процедури

Искрено жалиме што и на денешната прес конференција  Роберт Алаѓозовски по којзнае кој пат  покажа основно непознавање на законите и законските процедури согласно кои се објавуваат резултатите од годишниот Конкурс […]

Култура

Министерството за култура објави: Во тек е Конкурсот за проекти од креативните индустрии за 2017

Во тек е петтиот Годишен конкурс за финансирање проекти од национален интерес во културата од областа на креативните индустрии за 2017 година. Министерството за култура на Конкурсот ќе поддржи проекти […]

Култура

Откриени се нови артефакти на локалитетот Коколов рид во Виничко

Археолошкиот локалитетот „Коколов Рид“ кај селото Виничка Кршла – Виничко, веќе шеста година по ред ја збогатува локалната и македонската археологија со артефакти кои го опфаќаат период од праисторијата, од […]

Вести

Министерство за култура: Алаѓозовски одработува партиска предизборна агенда зададена од своите политички ментори во СДСМ

Министерството за култура реагира на соопштението на СДСМ.Во продолжение интегрален пренос на реакцијата: Основната разликата помеѓу Роберт Алаѓозовски и Министерството за култура на Република Македонија е во тоа што Алаѓозовски […]