Ознака: Министерство за Одбрана

Издвојуваме

Мирослав Стојановски Касапот

Може ли Македонија да влезе во НАТО со вакво раководство во Министерството за одбрана? Главното раковотство на Министерството за одбрана во моментов се состои од личности со длабоки, приватни, семејни, […]

Вести

Во превработено Министерство не можат да се најдат ДВАЈЦА компетентни луѓе

Во превработено Министерство не можат да се најдат ДВАЈЦА компетентни луѓе, кои би биле советници во кабинетот?! Чудно! Министерката јавно кажа дека ѝ било срам пред колегата од Норвешка да […]

Вести

Пожар во зградата на Министерство за одбрана

Поради дефект во електрична инсталација во објектот на Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ вчера околу 17:00 часот настанал пожар во кој нема повредени, а материјалната штета дополнително ќе […]

Вести

Оваа година повеќе средства за модернизација и опрема на АРМ

Прогресот којшто го има постигнато Република Македонија во делот на потребните одбранбени подготовки за полноправно членство во НАТО и особено имплементацијата на Планот за опремување и модернизација на АРМ за […]

Вести

Јолевски: Македонија по изборите со забрзано темпо ќе ги интензивира реформите за интеграција во НАТО

Министерот за одбрана Зоран Јолевски вчера, во рамки на посетата на САД, оствари средби со претставници на фондацијата „Херитиџ“, МекКејн Институтот за лидерство и со Сали Пеинтер, член Бордот на […]

Вести

МО: Нема застој во реализацијата на проектот „АРМ-мој вистински дом“

Нема застој во реализацијата на проектот „АРМ – мој вистински дом“, наведува Министерството за одбрана во писмената реакција на денешната изјава на претседателот на Комисијата за одбрана на СДСМ.– Камен […]

Вести

МО објави конкурс за школување во Воено-воздухопловната академија и Воената академија Вест Поинт

Министерството за одбрана на Република Македонија објави конкурсот за избор за номинација на 12 кандидати за упатување на 4-годишно школување во САД, на Воено-воздухопловната академија и Воената академија „Вест Поинт“.– […]

Вести

Министерство за одбрана: Нема застој на исплата на обврските кон персоналот

Министерството за одбрана отсекогаш било отворено да разговара со претставниците на Синдикатот на одбраната и безбедноста и Независниот синдикат на професионалните војници за сите прашања кои се однесуваат на вработените […]

Вести

Скопје стана седиште на Балканските медицински наменски сили

Во скопската касарна „Илинден“ денеска свечено беше отворено постојаното седиште на Балканските медицински наменски сили, составени од припадници на армиите на шест земји и тоа Македонија, Србија, Албанија, Црна Гора, […]

Вести

МО: Неосновано се пласираат информации во јавност за набавка на опрема која е во насока на модернизација на Армијата

Користејќи ја трагичната несреќа која зафати дел од скопскиот регион, претставници на една политичка партија на секаков можен начин се обидуваат да вршат деструкција на сите државни институции. Но, она […]

Вести

Министерството за одбрана e сериозно посветено на зголемувањето на стандардот на припадниците на АРМ

Во неколку наврати Министерството за одбрана посочува дека е сериозно посветено на зголемувањето на стандардот на припадниците на Армијата на Република Македонија и е во постојан контакт и со релевантните […]

Вести

Свеченост за прием на 125 професионални војници во АРМ

Во касарната Илинден – Скопје, денеска ќе се одржи свеченост по повод приемот на новите 125 професионални војници на служба во Армијата на Република Македонија.На свеченоста ќе присуствува и ќе […]