Ознака: МИТКО МАЏУНКОВ

Вести

Маџунков: Тиранската платформа претставува промена на Уставот, а со тоа и бришење на македонската држава како национална држава

Тиранската платформа претставува продолжение на она што се случи во 2001-та година, продолжение на рамковниот договор и продолжение на промената на Уставот, вели академик Митко Маџунков во гостувањето во емисијата […]

Вести

Академик Маџунков со поддршка на иницијативата ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Нема држава без јазик и нема државен опстанок без јазик.Ниту еден јазик не може да преживее во двојазичноста или мултијазичноста ако нема матична држава каде што тој јазик се чува […]