Ознака: Митко Чавков

Вести

Чавков: Миграциските текови се глобален проблем

Миграциските текови се глобален проблем и тие треба да бидат и глобална одговорност заклучиле министрите на внатрешни работи на денешниот состанок во Братислава, што се одржува по преземањето на шестмесечното […]

Вести

Чавков на неформален состанок на министрите за правда и внатрешни работи во Словачка

Мигрантската, односно бегалската криза беше во фокусот на состанокот на министрите за внатрешни работи, при што беше потенцирана неопходноста од засилена европска солидарност како во рамки на заедничкиот европски систем […]

Вести

Чавков во Братислава на состанок на министри за внатрешни работи и за правда

Министерот за внатрешни работи Митко Чавков, заедно со државниот секретар на МВР, Анастасија Илиеска, денеска и утре во Братислава, Република Словачка ќе учествуваат на неформалниот состанок на министрите за внатрешни […]

Вести

Чавков оствари средба со делегација на Парламентарното собрание на НАТО

Министерот за внатрешни работи Митко Чавков денеска оствари средба со делегација на Парламентарното собрание на НАТО од Поткомитетот за трансатланска одбрана и безбедносна соработка и од Поткомитетот за демократско владеење.Како […]

Вести

Чавков и Андоновски во посета на ЕБР и ЕСЗ

Министерот за внатрешни работи Митко Чавков и директорот на УБК Љупчо Андоновски со претставници на потесниот колегиум во касарната Илинден и Ѓорче Петров денес ги посетија специјалните единици на МВР […]

Вести

Промовиран системот за снимање со камери поставени на полициските службеници

Мобилен систем за снимање со камери поставени на полициските службеници за документирање на полициските постапки за промовирање на принципот на законитост и професионалност на полицијата, е новата опрема која денеска […]