Ознака: Митродора и Нимфодора

Живот

Денеска е Св. маченички Минодора, Митродора и Нимфодора

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 10 септември и се празнуваат Светите маченички Минодора, Митродора и Нимфодора. Трите се родени сестри од некое место во Витинија Азиска. Воспитани во […]