Ознака: Михаил Цветков

Вести

Цветков: Очекувам 100 проценти да се искористат парите од ИПАРД 2 програмата

Првите договори за користење средства од ИПАРД 2 програмата во вкупна вредност од 10 милиони евра ресорното Министерство најавува дека ќе бидат потпишани до крајот на јуни или почетокот на […]

Вести

Цветков: Очекувам 100 проценти да се искористат парите од ИПАРД 2 програмата

Првите договори за користење средства од ИПАРД 2 програмата во вкупна вредност од 10 милиони евра ресорното Министерство најавува дека ќе бидат потпишани до крајот на јуни или почетокот на […]

Вести

Цветков најави: Владата ќе издвои 3 милиони евра за лозарите и дополнително ќе ги стимулира со новите мерки

-Покрај проблемите со временските услови на лозарите, сведоци сме дека во минатото лозарите не беа испаќани од страна на одредни винарии, па така да со измените во законот од оваа […]

Вести

Цветков: МЗШВ ги разгледува сите законски решенија за надминуавње на проблемот со откупот на грозјето

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ги разгледува сите законски решенија за надминуавње на проблемот со откупот на грозјето, истакна денеска ресорниот министер Михаил Цветков, oдговарајќи на новинарски пrашања по […]

Вести

Министерот Цветков денес во посета на општина Кавадарци

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков денеска ќе ја посети општина Кавадарци.За време на посетата, како што информира ресорното Министерство, министерот Цветков ќе оствари средба со лозарите и […]

Вести

Формирани се 15 тимови за увид и попишување на штетите во земјоделството

Од земјоделските институции се формирани 15-тина тимови кои работат на терен на увид и попишување на штетите во земјоделството во две категории- сточен фонд и земјоделски површини.Според информациите од надлежните, […]

Вести

Цветков: Владата ги презема сите можни мерки за непречен откуп на ориз и пченица

Секој земјоделец што има непродадена оризова арпа и ги предаде количините во откупните центри до 31 јули ќе биде дополнително субвенциониран – со пет денари за килограм ако има до […]