Ознака: млади

Вести

“Внимавај каде се паркираш во Тетово!“

Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваатграѓаните на Тетовое сообраќајниот хаос. И покрај воведувањето на зонското паркирање, тешко се наоѓаат слободни паркинг места. Поради ваквата ситуација секој паркира каде […]

Љубов и секс

Младите масовно не користат кондом

Младите се свесни дека треба да користат кондом секој пат, но кога моментот ќе настапи, ова правило премногу често се игнорираат. Двегодишното глобално истражување на Durex докажува дека многу млади […]

Вести

Владата ќе издвои 12 милиони евра поддршка за млади до 29 години

Владата ќе издвои 12 милиони евра поддршка за млади до 29 години Три типа на парична поддршка за младите во Северна Македонија со цел нивно полесно прилагодување на новата реалност, […]

Вести

Околу 1.500 здрави млади лица намерно ќе бидат заразени со коронавирус

Проектот “1DaySooner”, познат и како „Студија за предизвик на КОВИД-19“, го потпишаа околу 1.500 луѓе од целиот свет. Идејата на контроверзниот проект е младите и здрави луѓе да се вакцинираат […]

Вести

Превенцијата е најважна: И младите можат лесно да се заразат од корона вирусот

Последните податоци од Европа и САД покажуваат дека младите, полнолетни лица, не се толку отпорни на новиот тип на коронавирус, како што првично се мислеше. Според податоците на компанијата Статиста, […]

Вести

Затворени моловите, кафитериите, обложувалниците – апел до младите да останат дома

Нема нови случаи на заболени од коронавирус во земјава. Резултатите на седумте лица кои вчера беа тестиранин се негативни. Тринaесетте пациенти кои се сместени на Клиниката за инфективни болести се […]