Ознака: мобилен

Занимливости

Колку често го употребувате Фејсбук од мобилен?

Аналитичката куќа ИДЦ истражуваше колку често го користиме Фејсбук од мобилниот телефон- резултатот беше дури 14 пати во текот на денот. Во истражувањето учествувлае повеќе од 7.000 испитаници, од нив […]

Љубов и секс

Дали го проверувате мобилниот на вашиот партнер?

Многумина го прават тоа, но малку од нив ќе признаат: шпионирање на партнерот, односно читање на неговиот e-mail,  пораките и слично. Новите истражувања покажуваат дека мал број на “шпиони” сметаат […]

Занимливости

Телефонскиот број од кој мистериозно умираат луѓе

Бугарскиот број на мобилен  +359 888 888 888, засекогаш е исклучен од употреба, бидејќи според статистичките податоци секоја личност која што го има користено бројот во последните 10 години е […]

Занимливости

Пробал да сокрие мобилен во задникот, добил повик во погрешно време

Еден затвореник во Шри Ланка за време на пребарувањето на ќелијата, решил мобилниот телефон да го скрие во задникот. На негова огромна жал, уредот е сепак откриен и тоа затоа […]