Ознака: молитва

Вести

Австралиските муслимани им се придружуваат на христијаните во јавна молитва за дожд

Поглед што ги топли срцата на сите кои се најдоа во оваа несреќа. Австралиските муслимани им се придружуваат на христијаните во јавна молитва за дожд во Австралија. За да престане катастрофата […]

Живот

„Боже мој, во чии раце е судбината моја“: Прекрасна молитва која е добро да ја знаете

„Боже мој, во чии раце е судбината моја“: Прекрасна молитва која е добро да ја знаете. Понекогаш е потешко човек да се ослободи од лошите мисли отколку од лошите навики. […]

Живот

Овие зборови треба да ги изговорите кога се соочувате со животни проблеми

Животот ни носи и среќа и несреќа, а кога ќе ни се случи да не видиме излез од проблемите, можеме да повикаме енергија поголема од нашата. Докторот Мајкл Бернард Беквит, […]

Живот

Денеска изговорете ја оваа молитва за здравје

Денеска е Св. апостол Симон Зилот. Свети апостол Симон потекнувал од галилејскиот град Кана. Свадбата што ја опишува свети Јован во своето Евангелие е токму свадбата на овој подоцнежен апостол. […]

Живот

Молитвата лекува: Го регенерира целиот организам, го намалува стресот и дава сигурност

По дефиниција, молитвата е форма за обраќање на Бог, со воспоставување на однос со Бог или некакво божество, односно божица, бог или богови. Православните и католиците обично се молат на […]

Вицотека

Пред спиење Перица седнал и се моли: – Господе, те молам Берлин да биде…

Пред спиење Перица седнал и се моли: – „Господе, те молам Берлин да биде главен град на Финска“.Пред спиење Перица седнал и се моли: – „Господе, те молам Берлин да […]

Занимливости

Во петок е голем женски празник. Еве за што треба да се молат жените!

Православните верници во петок го одбележуваат празникот Покров на Пресвета Богородица како спомен на случката кога Богородица се јави меѓу народот собран за молитва, за време на богослужба.Настанот што го […]