Ознака: молчење

Живот

Непријатно е, ама ние навикнавме да молчиме, „Молчи да не се замериш“, „Молчи, ќе слушне некој“…: Водителката Обучина ја поддржа Милена Радуловиќ молчејќи во емисијата

„Регионот го мачи иста мака, тоа е јасно. Сите молчиме за работи за кои не би смееле. Така сме научени. „Молчи да не се замериш“, „Молчи, ќе слушне некој“… тоа […]

Живот

Научници предлагаат молчење во метро и јавен превоз поради ширење на коронавирусот

Научниците вработени во Шпанскиот национален совет за истражување (ЦСИК) препорачуваат луѓето да молчат во метро и јавниот превоз за да се спречи ширењето на коронавирусот. Тие го објаснија ова мислење […]

Избор на уредникот

Како ќе ве запамтат господине Мицковски знаете ли?

Многу прозирен и јаден обид да се испере од предавничката улога која моментално је одигрува ова нелегално водство на ВМРО-ДПМНЕ. Мене ми е јасно дека сака и има желба да […]

Вести

Напаѓачите се бранеле со молчење- денеска дознале за смртта на Саздо

Што се случило пред 12 дена на автобуската постојка во скопска Авоткоманда напаѓачите на починатиот Никола Саздовски- Саздо не сакаа да раскажат во обвинителството. Обвинителот Анел Фидовски ги повика за […]

Коментари

Се демонтира СКОПЈЕ 2014 – ВМРО-ДПМНЕ како по обичај молчи

Пред очите на нашата јавност секојдневно се разградува она што беше градено за граѓаните и со респект кон историјата. Се сеќавате дека пред неколку месеци беше демонтиран насилно споменикот на […]