Ознака: Монтана

Свет

Жална глетка, повеќе од 11.000 птици убиени од град во Монтана

Силен град уби повеќе од 11.000 птици на 11 август, кога временската непогода ја погоди областа северозападно од Билингс, најголемиот град на американската држава Монтана. Според соопштението кое за медиумите го […]