Ознака: мотивација

Живот

Како да престанете да го наградувате и мотивирате вашето дете со храна?

Во некоја ситуација, секој родител ја користи храната за да го награди своето дете за доброто однесување или да го утешат кога е тажно и разочарано. Веројатно сметате дека ваквиот […]

Живот

Се чувствувате уморно на работа? Овие 4 совети ќе ја вратат вашата фокусираност

Доцното легнување во кревет, недостатокот на мотивација или предолгата листа на обврски – постојат повеќе причини поради кои можеме да се чувствуваме уморно на работа. Понекогаш одговорот за враќање на […]

Вести

Штипскиот универзитет ќе ги мотивира учениците да сакаат математика

Да се зголеми мотивацијата и желбата на учениците за математика преку нивна проактивност, користење современа ИТ технологија, воведување нови наставни методи и платформи, е целта на проектот што во наредните две […]

Живот

Животна приказна која ќе ви даде мотив да се борите

Амбициозниот менаџер Александар е роден во сиромашно предградие како деветто дете, од татко рудар и болежлива неука мајка, која во финансиска смисла не мжела да му помгне на семејството.  Тоа […]

Живот

Познатиот мотивациски говорник Ник Вујичиќ доби син

Познатиот мотивациски говорник Ник Вујичиќ доби син, а убавата вест ја сподели и на својот Фејсбук профил.  „Роден е Кијоши Џејмс Вујичиќ! Господе ти благодарам“ напиша Ник на својот Фејсбук […]