Ознака: МПЦ-ОА

Вести Македонија

Останува непроменето името на МПЦ

Името на Македонската православна црква останува непроменето потврдија Црковните великодостојници. Годинава кога се одбележува јубилејот 1000 години Охридска архиепископија, Архиепископскиот црковно- народен Собор на јубилејното заседание што се одржува во […]