Ознака: мравки

Занимливости

Како да се ослободите од мравките на природен начин?

Убавото време го навестува пристигнувањето на летото, а со тоа и појавата на голем број инсекти, особено мравки. Ако не сакате да користите пестициди или имате мали деца или миленичиња […]

Занимливости

Спасете се од мравките на топлото време – бегаат од една намирница која сите ја фрламе

Ако со летото и топлото време ви дојдоа и мравки дома, има начин како да се спасите. Ставете талог од кафе дома. Се става на местата каде излегуваат и тие […]

Живот

Не можете да оставите храна во кујната затоа што постојано ја напаѓаат мравки?

Заедно со убавото и топло време, доаѓаат и оние не толку обожувани инсекти како комарците и мравките, кои ни го нарушуваат мирот и уживањето во сончевите летни денови. Доколку оставите […]

Живот

Три едоставни совети со кои за момент ќе ослободите од здодевните инсекти во домот

Да се ослободите од инсектите со помош на отров е многу лесно, но тоа е многу опасно, особено ако имате деца и миленичиња. Со нашите совети ќе се ослободите од […]

Занимливости

Дали знаете зошто треба да истурите СОЛ околу својата куќа?!

Солта не е само главна состојка во кујна. Дали знаевте како може да ви помогне во секојдневниот живот?Солта може да го спречи ширењето на мравките Мравките се присутни на вратите, […]