Ознака: мудрости

Живот

Во животот има само една голема љубов!

Со својот карактер кој на прв поглед изгледа безгрижен, Фредерик Бегбеде изнесува доста горчливи вистини за животот на модерниот човек во големиот град. Овој француски писател го споделува своето размислување […]

Живот Занимливости

Не фали ме во очи, не ме оговарај зад грб – вредни руски поговорки

Со скапата капа нема да ја скриеш сиромаштијата во твојата глава. Полесно е кавгата да ја избегнеш, отколку да ја завршиш. Ако одиш брзо ќе наидеш на неволја, ако одиш […]

Живот

Мудрости кои ќе ви го променат животот: Ќе го препородат вашиот ум, но и телото

Советите за долговечност на 104- годишниот Русин ќе ве натера да ги преиспитате вашите животни навики. Во секоја од овие реченици, се крие вистинска ризница на мудроста. 1. Научете како […]

Живот

Вистинската мајка никогаш не би го направила ОВА за своето дете: Поради своето и поради нивното здравје!

Проверете добро кои се тие работи – бидејќи во некои од нив сигурно ќе се пронајдеме, бидејќи сите сакаме да направиме се најдобро за нашите деца. “Тоа не е ни […]

Издвојуваме

Oва се последните желби на Александар Македонски! Сите се прашувале зошто?

Најголемиот војсководец во историјата на човештвото, Александар III Македонски, на својата смртна постела ги повикал своите воени генерали и им ги кажал неговите три конечни желби: Најдобрите лекари требало да […]