Ознака: навики

Живот

11 скриени навики на луѓето со депресија

Постои голема разлика помеѓу клиничката депресија и нормалната тага. Тагата е како еклипса, додека депресијата е како постојана ноќ. Депресијата е болест која, за жал, почнува да зазема пропорција на […]

Живот

Витамин Д

ЗОШТО НИ Е ПОТРЕБЕН ВИТАМИНОТ Д? Витаминот Д се создава по природен пат во човечкото тело, кога тоа е изложено на сонце. Поради тоа, познат е и како “сончевиот” витамин. […]

Живот

Дали и вие се одвикнавте од некои навики поради карантинот?

Самоизолацијата поради пандемијата на корона вирусот во целост го промени нашиот живот. Една жена од Велика Британија започна дискусија на Интернет за животните навики кои треба да се одржуваат дури […]