Ознака: надворешни работи

Вести

Исајловски: Надворешно-политичките приоритети од клучно значење

Заменик-министерот за надворешни работи Илија Исајловски изјави дека со исклучителна одговорност ја прифатил функцијата имајќи ги предвид надворешно-политичките приоритети на земјата.– Функцијата заменик-министер за надворешни работи ја прифатив со исклучителна […]

Вести

Илија Исајловски изгласан за нов заменик министер за надворешни работи

Собранието на Република Македонија во рамките на 106. седница со 63 гласа „за“ и 19 „против“ го избра Илија Исајловски за нов заменик министер за надворешни работи.Исајловски доаѓа на местото […]