Ознака: Надеж и Љубов и мајка им Софија

Вести

Денеска се празнуваат Св. маченички Вера, Надеж и Љубов и мајка им Софија

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 17 септември.Денеска е Св. маченички Вера, Надеж и Љубов и мајка им Софија. Во својот богослужбен циклус, Црквата на овој ден се сеќава […]