Ознака: надоместок

Вести

Од денес започнува пријавувањето за надоместок од трошоците за купување печки на пелети

Од денеска, почнува пријавувањето за надоместување дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на Град Скопје за купување печки на пелети за 2017 година.Правото на учество на овој јавен повик, […]

Занимливости

Граѓаните на Белгија добиваат паричен надоместок ако одат со велосипед на работа

Над 400.000 жители на Белгија, кои возат велосипед додека одат и се враќаат од работа, добија вкупен надоместок од 93 милиони евра.Во текот на минатата година, вкупно 406.000 вработени во […]

Вести

Тодоров: Полицијата и војската имаа обврска да се пребара секоја педа, да се спасат преживеани

Невремето во скопскиот регион е најголемата природна катастрофа која ѝ се случила на Македонија, по земјотресот во 1963 година.Штетата ќе биде надоместена, нам не боли што во невремето животот го […]