Ознака: над дозволената

Македонија

Загаденоста високо над дозволената-Македонија се труе

И синоќа загаденоста на воздухот беше огромна, граѓаните ширум Македонија дишат отрови. Според измерената концентрација на ПМ10 честички во воздухот измерена во 20 часот, рекордот го сруши Куманово со 411 […]