Ознака: над 36 илјади

Свет

Поранешен чувар во Маутхаузен убил повеќе од 36 илјади затвореници

Од правни причини засега познат како Ханс Х., поранешен чувар на нацистичкиот концентрационен логор Маутхаузен, е обвинет за соучество во убиството на неколку десетици илјади затвореници од овој логор, соопштија германските […]